Grofvuil en huisvuil

Weer problemen met RMN huisvuil containers
4-3-2020 Bewoners Haverweerd kunnen sinds vorige maand (24-02-2010) hun huisvuil niet meer goed kwijt wegens niet goed functioneren huisvuil containers.
Ondanks de vele meldingen is RMN niet in staat de containers afdoende te repareren, vaak na halve dag weer in storing.
Door de vele klachten naar RMN worden bewoners als ze bellen ook niet meer netjes meer te woord gestaan.
Wij adviseren bewoners toch zodra er een klacht is dit te blijven melden, 0900-6039222 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
RMN geeft aan: Er wordt gewerkt aan het oplossen van het probleem met de ondergrondse containers. De uitvoerders zijn op de hoogte. Als de container niet gerepareerd kan worden, zal deze opengezet worden zodat u uw afval toch kunt storten.
Wij adviseren bewoners zodra er een klacht is dit te blijven melden, 0900-6039222 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vervuil uw eigen woonomgeving niet. Het plaatsen van afval naast containers is verboden evenals het illegaal dumpen van afval op andere locaties zoals entree en bergingsgangen. Er wordt regelmatig gecontroleerd en beboet (minimaal € 60,- exclusief afvoerkosten).

Huishoudelijk reglement downloaden Huurders en eigenaren, wat zijn de regels.

flat-dump.jpg

Op het dumpen van afval staan hoge boetes!

Grofvuil (geen klein chemisch afval) dat door de afmeting of het gewicht niet in de container past kunt u gratis naar het afvalstoffenpark De Schans brengen of tegen betaling (30,-) laten ophalen. Waarom de gemeente zo'n belachelijke prijsverhoging heeft doorgevoerd weten wij niet (van 10,- naar 30,-), Let Op! volgend jaar wellicht het dubbele!

Het afvalstofbrengstation is alleen toegankelijk voor bewoners van de gemeente Soest. Het kan dus zijn dat men u vraagt om een legitimatie.

De Schans is geopend van maandag tot en met vrijdag van 13.00 -17.00 en zaterdag van 9.00-16.00.
Adres: De Schans 16 (naast de kringloopwinkel), Soest.

Voor het ophalen van grofvuil betaalt u € 30,- per keer. Er mag maximaal 3 kubieke meter grof afval per keer worden aangeboden. Betalen kan uitsluitend met pinpas op het moment van ophalen. De bewoner moet dus thuis zijn. De RMN-medewerkers accepteren geen contant geld

Voor het laten ophalen van verpakt of gebundeld grofvuil kunt u een afspraak maken via de RMN Website

Huisvuil
Aanbieden en inzamelen van afval is gebonden aan de regels die door de gemeente zijn vastgesteld. Zet afval nooit zomaar buiten.

Het is ook niet toegestaan vuilniszakken op de galerij te plaatsen.
Huishoudelijk reglement downloaden Huurders en eigenaren, wat zijn de regels.

Vogels maken de zakken open en dat lokt weer ratten

Zoals je ziet vogels maken de zakken open en dat lokt weer ratten.

Vervuil uw eigen woonomgeving niet. Het plaatsen van afval naast containers is verboden evenals het illegaal dumpen van afval op andere locaties. Er wordt regelmatig gecontroleerd en beboet (minimaal € 60,-).

Zie ook Mededelingen Plastic verpakkingsafval