Burenoverlast Bron: Het volledige artikel is te lezen bij de Alliantie

Om prettig te wonen is het belangrijk dat u en uw buren rekening houden met elkaar. Praten met en luisteren naar elkaar is daarbij heel belangrijk! Als er onderling ergernissen zijn, bespreek deze dan met uw buren.

Huishoudelijk reglement downloaden Huurders en eigenaren, wat zijn de regels.

Wat kunt u doen?
Als u last heeft van uw buren, probeer dan allereerst met hen te praten of schrijf een brief. Wacht hier niet te lang mee want dan is de irritatie al te hevig. Begin het gesprek bovendien niet als u kwaad bent. Probeer afspraken te maken voor een oplossing.

Overlast wordt soms veroorzaakt doordat u of uw buren teveel lawaai maken. De Stichting Geluidshinder kan u adviseren hoe u geluidsoverlast kunt voorkomen.

Komt u er met de buren niet uit? Dan kunt u op zoek gaan naar Buurtbemiddeling om u te helpen. Mocht Buurtbemiddeling niets voor u kunnen betekenen, dan kunt u met de Alliantie bellen. Wij leggen uw melding vast. Afhankelijk van de aard van het conflict verwijzen wij u door.

In sommige gevallen kan de Alliantie zelf bemiddelen. Als de situatie heel ernstig is en/of als er sprake is van bedreigingen, is het altijd een zaak voor de politie. Wanneer er stelselmatig sprake is van extreme overlast kan dat reden zijn voor de Alliantie om naar de rechter te stappen en te eisen dat het huurcontract van de veroorzaker wordt ontbonden.

Specifieke informatie voor de regio Eemvallei

U kunt burenoverlast aan ons melden met behulp van het Registratieformulier:

Bellen kan ook, op (033) 479 99 30. Voor overlast in Soest mailt u naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Bron: Het volledige artikel is te lezen bij de Alliantie

Met het bijhouden van de klachten op het registratieformulier en melding maken bij politie staat u sterker.

Politie regio Utrecht: 0900-8844

  • voor informatie en advies over politiezaken
  • bij aanhoudende overlast in de wijk
  • auto-inbraak zonder spoor van dader
  • en alle andere momenten of situaties waarbij 112 bellen niet aan de orde is

Terug naar website Home   Terug naar boven   Terug naar boven   Contact     youtube.png   Joomla 5.1.0 Webdesign & Hosting  HostingBy.nl 
  Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden!