Hemelvaartsdag 13 mei 2010

Vrouw springt van flat Haverweerd
Een al enige tijd in geestelijke nood verkerende 77 jarige vrouw springt uit wanhoop van flat Haverweerd. Ze had al diverse malen om opname verzocht maar geen enkele zorgverlener vond het blijkbaar nodig. Een paar dagen ervoor had een van de buren haar huisarts nog gebeld, die beloofde terug te bellen maar zelfs dat was blijkbaar te veel moeite. Ook deze morgen stond ze al weer vroeg bij de buren om hulp te smeken, die belde de politie en die hebben haar wat weten te kalmeren en vertrokken na een half uur weer. Een aantal uren later, rond 12 uur zag ze het niet meer zitten en deed waar ze al vaker mee gedreigd had, ze sprong.
Ze is zwaar gewond afgevoerd naar het ziekenhuis.


Laatste nieuws
Een voorbijgangster zag gebeuren hoe mevrouw al met een been over de reling was, brulde nog naar boven niet doen, er komt hulp, maar al snel volgde het tweede been en dook ze van 3 hoog naar beneden. Toen ze door de hulpverlening weer een beetje aanspreekbaar was zei ze "dat ik dit moet doen om eindelijk eens geholpen te worden!". Haar kinderen waren ook al weken bezig om een opname te regelen maar de enige reactie van de psychiater was, ik schijf wel een extra pilletje voor, dan wordt ze wel rustig. Mevrouw ligt in het MC Utrecht, heeft gebroken dijbeen en twee gebroken rugwervels, maakt het naar omstandigheden redelijk en de hulpverleners zien eindelijk in dat ze niet meer naar huis kan. Ja beste lezers, zo staat onze zorg ervoor, alles wordt kapot bezuinigd, geen geld meer voor opvang, het enige wat rest was springen voor deze vrouw.

Ik hoorde laatst dat ze spijt had van haar sprong, op het moment dat je nergens hulp vind sta je er niet bij stil dat de gevolgen van springen nog erger zijn.

Mevrouw is na de ontslag uit het ziekenhuis opgenomen in Zon en schild.

Eind november 2010, af en toe is mevrouw nog een dag zelfstandig thuis geweest maar in juni 2012 is de woning weer in de verhuur gekomen.

Een al enige tijd in geestelijke nood verkerende vrouw springt uit wanhoop van flat Haverweerd

traumaheli

traumaheli

Een al enige tijd in geestelijke nood verkerende vrouw springt uit wanhoop van flat Haverweerd

Een al enige tijd in geestelijke nood verkerende vrouw springt uit wanhoop van flat Haverweerd

Naar boven


Terug naar website Home   Terug naar boven   Terug naar boven   Contact     youtube.png   Joomla 5.1.1 Webdesign & Hosting  HostingBy.nl 
  Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden!