Naast de levensgrote karpers nu ook zeer gevaarlijke roofvis gesignaleerd in onze vijver.
Wij schrokken ons een hoedje van dit gevaarlijke monster, normaal komt deze soort alleen langs de kust voor in de wat tropische gebieden dus u begrijpt wij waren zeer verbaasd deze soort zover landinwaarts aan te treffen.
Net als de verwante soort C. brevipinna, is de zwartpunthaai een snelle zwemmer die uit het water kan springen en om zijn as kan draaien voordat hij terugvalt in het water. De haai geldt als niet agressief voor mensen. Toch staat deze haai op nummer zes op de lijst van het ISAF, met 28 niet uitgelokte aanvallen op mensen (tussen 1580 en 2008!), waarvan er maar één met dodelijke afloop, dus wees toch voorzichtig.
Blacktip reef schark, zwartpunthaai
Deze haai staat ook bekend om zijn goede gebitsverzorging en vrolijke uitstraling.
Blacktip reef schark, zwartpunthaai


De blacktip reef schark, de zwartpunthaai is voor het eerst beschreven door Achille Valenciennes in Müller & Henle (1839) als Carcharias (Prionodon) limbatus. Er zijn vele andere namen gebruikt, zoals Carcharias (Prionodon) pleurotaenia, Carcharias microps, Carcharias (Prionodon) muelleri, Carcharias maculipinna, Carcharias ehrenbergi, Carcharias aethlorus, Gymnorrhinus abbreviatus, Carcharias phorcys, en Carcharhinus natator. De officiële naam is echter Carcharhinus limbatus (Müller & Henle). Ook wel pas op! een Haai!

Gijs Gans zwemt voor zijn leven
Gijs Gans zwemt en rent voor zijn leven

Gijs Gans rent voor zijn leven

Helaas heeft ook de haai het EK niet overleeft!

einde haai

Naar boven

 


Terug naar website Home   Terug naar boven   Terug naar boven   Contact     youtube.png   Joomla 5.1.2 Webdesign & Hosting  HostingBy.nl 
  Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden!