Mocht de flat in Heerlen instorten dan ziet het er waarschijnlijk zo uit. Naar Film overzicht

De grond onder een deel van de parkeergarage van winkelcentrum 't Loon in Heerlen is de afgelopen uren weggezakt.

De grond onder een deel van de parkeergarage van winkelcentrum 't Loon in Heerlen is de afgelopen uren weggezakt. Daardoor is een 5 meter breed gat geslagen van een halve meter diep.

Een pijler is mee weggezakt. Door tegendruk is een deel van de vloer omhooggekomen.

Uit voorzorg is het gas afgesloten voor het hele complex. De bewoners kunnen mede daardoor niet meer terug naar hun appartementen boven het winkelcentrum. Wel mogen ze zondagochtend even wat spulletjes zoals medicijnen en kleren ophalen. Veertig winkeliers mogen zondag hun winkel in om voorraad en bestellingen weg te halen.

„Nu is het alle hens aan dek om het sloopplan zo spoedig mogelijk uit te werken”, zei Depla. Hij zei dat nu gebeurt wat de gemeente gevreesd heeft. „De constructie is onder enorm grote spanning komen te staan. Dit leidt uiteindelijk tot het instorten van het plafond van de parkeergarage en de vloer van de bovengelegen winkels”.

Inmiddels is uit onderzoek zaterdag gebleken dat de voegen tussen de vier compartimenten waaruit het winkelcentrum is opgebouwd, werken. Dat wil zeggen dat de afzonderlijke compartimenten niet met elkaar zijn verbonden. Instorting van een van deze compartimenten heeft dus geen gevolgen voor de andere drie, die dan gewoon blijven staan, zei Depla.

Dit inzicht maakt het ophalen van spullen en voorraad ook mogelijk. Het risico is te overzien. Wel gebeurt dit onder toezicht van handhavers

De grond onder een deel van de parkeergarage van winkelcentrum 't Loon in Heerlen is de afgelopen uren weggezakt.


Terug naar website Home   Terug naar boven   Terug naar boven   Contact     youtube.png   Joomla 5.1.0 Webdesign & Hosting  HostingBy.nl 
  Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden!